Писателят Стефан Кръстев кани на творческа среща и премиера на вторите издания на романите му „Ферма за лица“ и „Лиценз за престъпления“

0
274
Стефан Кръстев

Писателят Стефан Кръстев кани на творческата среща „Репортажи от Платония“ и на премиера на вторите издания на романите му „Ферма за лица“ и „Лиценз за престъпления“. Събитието ще е в кафе “Бордо” (ул. “Сан Стефано” 14) в Плевен, на 17 ноември, от 18,30 ч. Входът е свободен.

“Платония. Това е светът, в който на всеки е намерено най-подходящото място. От всеки има полза, дори от просяците, дори от престъпниците, които получават лиценз за дейността си. Да подобриш тялото си е лесно и достъпно. Това е и светът, в който всеки има електронните си маркери. Защитен е и дори след смъртта животът му е гарантиран. Платония изглежда идеалната държава. Сбъднала се технологична версия на Държавата на Платон. Но какво означава за несъвършения човек да живее в съвършен свят? Не и ли това най-големият кошмар? В серия от романи описвам този свят: по-скоро мисловен експеримент, отколкото научна фантастика. Много от нещата, които в началото изглеждаха далечни във времето, вече се сбъднаха. За добро или за лошо, Платония настъпва…”, споделя авторът.

Стефан Димитров Кръстев (Цефулес) е български писател. Роден е на 14 септември 1969 г. в Асеновград. Учи в родния си град и в София, живее и работи в различни градове, а от 2009 г. се установява в Плевен. Пише в жанровете научна фантастика, фентъзи, антиутопия и трилър. Автор е на над 1000 разказа, над 20 (издадени и неиздадени) романа, киносценарии и пиеси. Има над 500 публикации в периодичния печат, в печатни и електронни медии. Носител е на различни награди, сред които за фантастичен разказ на радио „Христо Ботев“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here