Писателката Неда Антонова ще разкаже за новата си книга „Безмълвие – греховната младост на Паисий Хилендарски“ в Плевен

0
709
Неда Антонова

Писателката Неда Антонова пристига в Плевен, за да се срещне с ученици в ПГ по механоелектротехника и с ценители на стойностната българска литература. Миналата година по същото време тя посети същото училище, за да сподели с младите хора интересни истории от изследователската си работа преди написването на своите книги. На предстоящата среща-разговор тя ще говори за любовта на великите българи Левски, Ботев и царица Елеонора Българска. Освен това ще разкаже за предстоящото излизане от печат на новата си книга „Безмълвие – греховната младост на Паисий Хилендарски“.

Неда Антонова е родена в плевенското село Николаево. Завършила е Института за култура в Санкт Петербург. Работила е като журналист – редактор е в художествената редакция на Военно издателство „Св. Георги Победоносец“, основател е на сп. „Отечество“. Член е на Съюза на българските писатели от 1983 г. и е автор на няколко стихосбирки, пиеси и на повече от 20 романа.

Нейни книги са преведени на френски, руски, чешки, полски езици. Има награди от Националния фонд „Развитие“ и Националния център на книгата. Неда Антонова е единствената жена носителка на наградата „Златният меч“ за най-добър разказ на списание „Български воин“.

Срещата на писателката с граждани в Плевен ще е на 6 март от 16 часа в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here