Пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови включиха Плевен в зимното си турне “Клавиртуозо”

0
1786
Хасан и Ибрахим

Пианистите Хасан и Ибрахим Игнатови включиха Плевен в зимното си турне “Клавиртуозо”. Концертът ще е на 5 декември от 18,30 ч., в зала “Катя Попова”.

Младите виртуози ще зарадват почитателите на класиката с изпълнения на произведения на Фредерик Шопен, Ференц Лист, Сергей Рахманинов, Морис Равел и Арам Хачатурян. Първият концерт на Хасан и Ибрахим ще бъде в Ямбол на 30 ноември. Следваща спирка ще е в родния им Шумен на 1 декември, след което следват Сливен на 4 декември и Плевен на 5 декември.

Братята-близнаци Хасан и Ибрахим Игнатови са родени на 15 декември 2003 г. в Шумен. Носители са на десетки награди от родни и чуждестранни конкурси. Представят България на дванадесетото издание на детския песенен конкурс „Евровизия“ в Малта – заедно с Крисия Тодорова, като песента им се класира на второ място. На 11-годишна възраст Хасан и Ибрахим Игнатови издават първия си самостоятелен сборник от авторски творби, като досега са издали общо три албума. Двамата пианисти се наредиха в топ 10 на международния конкурс Étoiles du piano, който се проведе преди дни в Рубе, Франция.

В момента са студенти в консерваторията в Маастрихт, Нидерландия.

Проект „Клавиртуозно” – музикални бисери на пиано от Хасан и Ибрахим Игнатови” се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here