Пианисти от НУИ „Панайот Пипков“ спечелиха престижни отличия от Международния клавирен конкурс „Шуман-Брамс“

0
1308
Николай Цветков
Николай Цветков

Пианистът Николай Цветков (10 години, първа група) е златен медалист от Международния клавирен конкурс „Шуман-Брамс“, който се проведе от 12 до 15 ноември 2020 г. в НУМТИ „Добрин Петков” в Пловдив. На лауреатския концерт той изпълни 2 валса от Йоханес Брамс.

С отличия от престижния форум са още Борис Дочев (12 години, втора група), който спечели втора награда, и Деян Табашки (16 години, трета група), удостоен със специалната награда за изпълнение на творба от Йоханес Брамс. И тримата талантливи пианисти са от класа на Антоанета Воденичарова при Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен.

В конкурса участваха 32-ма пианисти, разпределени в 4 възрастови групи. Всеки от тях изпълни задължително творби от Брамс и Шуман, както и други произведения от различни епохи. Организатор на конкурса е НУМТИ „Добрин Петков” – Пловдив, с подкрепата на Министерство на културата и Община Пловдив. Събитието е включено в Програмата на мерките за закрила на деца с изявени дарби на Министерство на културата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here