Певицата Мая Нешкова призова патриарх Неофит да отслужи общ молебен срещу пандемията

0
288
Мая Нешкова

Обичаната от няколко поколения певица Мая Нешкова написа писмо до патриарх Неофит, в което го призовава за общ молебен срещу пандемията. Идеята е в един и същи ден и час всички храмове в България да изнесат навън чудотворните си икони при продължителен камбанен звън и да се извърши молебен за избавянето на народа от настъпилата беда. 

Писмото е подписано и от съпруга на звездата – композиторът Кирил Икономов, и е входирано в Софийска митрополия. То бе публикувано във Фейсбук страницата на изпълнителката на „Честит рожден ден“ и само за часове достигна до десетки хиляди потребители на социалната мрежа.

Тези дни обичаният музикален тандем, дал на публиката евъргрийни като „Конче вихрогонче“, „Китка за обич“, „Щастие с пари не се купува“, „Обичам те“, „Имен ден“, „Има ли виновни в любовта“, „България“ и много други, отпразнува 30-годишнината от построяването на църквата си „Успение Богородично“ в Благоевград. С освещаването й през 1991 г. двамата представиха на Националния телевизионен конкурс за поппесни „Мелодия на годината“ баладата си „Храмът“, която се превърна в една от знаковите им песни.

„Твърдо вярваме, че такава една обществена молитва в дух на единение и любов ще бъде угодна на Бога и ще се въздигне като благословен тамян пред неговия престол на небесата… В такива критични моменти човешкият взор винаги се е обръщал към вярата и духовните водачи за утеха, вразумление и насърчение. Сега се нуждаем от подкрепата и гласа на Българската православна църква. Като вярващи християни ние помним и думите на Спасителя: „Без мене не можете да вършите нищо!“ /Йоан 15:5/“, казват Мая Нешкова и Кирил Икономов в писмото до патриарха.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here