Павлина Йосева и Надежда Цанкова отново представят в Плевен авторския си хумористичен спектакъл „За хубавото на лошото“

0
731
Павлина Йосева
Павлина Йосева

Авторския хумористичен спектакъл „За хубавото на лошото“ ще представят в Плевен отново Павлина Йосева – създател на текстовете и изпълнител, и Надежда Цанкова, написала музиката за представлението. Забавните истории, поднесени артистично и с много чувство за хумор, заразяват аудиторията с добро настроение и предизвикват много смях. Представлението на двете талантливи дами ще се състои в кафе „Бордо“ (ул. „Сан Стефано“ 14) в Плевен, на 26 август 2020 г. от 19:00 ч. Необходима е предварителна резервация.

Това е втората среща на чаровните изпълнителки с плевенска публика. Павлина Йосева е поетеса, художник, автор и изпълнител на поетични спектакли, актриса на свободна практика, режисьор и оператор на няколко документални филма. Родена е в Шумен, от 14-годишна учи и живее в София, а от тази година е избрала за свой пристан идиличната атмосфера на град Долни Дъбник. Не спира да пътува из страната, за да представя своите авторски спектакли и стихосбирки. За известно време живее и в Испания, но коренът я дърпа обратно в Родината.

Автор е на поетичните книги „Трудна за сънуване” (2006 г.), „Още тишина” (2011 г.) и хумористичната „Еротика по селски” (2011 г.), която включва първите български стихове, написани на родния шуменски диалект. Двуезичната й книга „Отвъд тишината“ (2013 г.) е преведена от Христо Граматиков на руски език и е представена в Дома на писателя в Санкт Петербург. Тя е носител на три национални литературни награди, член е на Съюза на шуменските писатели и на Градския писателски съюз в Санкт Петербург, Русия.

Павлина Йосева и Надежда Цанкова
Павлина Йосева (вдясно) и Надежда Цанкова

В сценичните си изяви Павлина Йосева е подкрепена от Надежда Цанкова, също многопосочна и интересна личност, с множество професионални занимания, квалификаци и таланти. На сцената тя е човекът-оркестър, който свири на китара, тъпан и кавал. След различни точки на пребиваване, в момента Надежда Цанкова живее в родния си Долни Дъбник.

Двете талантливи дами се срещат през 2013 в Тарагона, Испания, където живеят по това време. Всяка разпознава другата като себеподобна и талантите им бързо се материализират в общо творчество. Първият общ спектакъл на Надежда Цанкова и Павлина Йосева е в кафе-театър „Метропол“ в Тарагона. Двете са част от Асоциацията за интеркултурен обмен „Мостове“, която реализира културни проекти в България и Испания.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here