Пътешественикът Георги Христов представя книгата си „Душата ми на пътя“ в Плевен

0
1616
Георги Христов -

Пътешественикът Георги Христов ще представи книгата си „Душата ми на пътя“ в Плевен. Четивото включва пътеписи и лирични отклонения, както сам ги определя авторът. Срещата със заинтересованите ще е на 30 ноември 2019 г. от 18 часа в йога център „Баланс“ (ул. „Мусала“ 7).

Сборникът е съставен от 11 пътеписа за България и записки от други странствания по света: автостоп из Турция, по влаковете на Южна Индия, в пустинята на Литва, сред загадките на непознатото Северно Перу и др. Книгата съдържа още черно-бели илюстрации, поезия, есета, разкази, мандали за оцветяване и други изненади за читателите. Една постмодернистична и много близка до съвремието ни форма без форма, която напълно отговаря на характера на автора и неговата скиталческа душа.

“От дете пътешествам из Русия, България и по света. Бил съм в над 50 страни на 4 континента. Изучавал съм културата и духовните традиции на различни народи, с които ме срещна Пътят. През цялото време пътешествах и през различни професии – от чистач до танцьор в нощен клуб, от книговезец до журналист, от водач на туристически групи до йога инструктор. Интересът ми към невидимото се пробуди след необяснимо телепатично преживяване, свързано със смъртта на майка ми, когато бях на 15 години. Източната философия и шаманизма започнах да изучавам задълбочено на 19 години в Центъра за източни езици и култури на Софийския университет. А с тази книга тръгвам да разказвам за видяното и осъзнатото от кръстосването по Земята нанадлъж и нашир. Някъде там, в приключенията си, срещнах и моя най-велик духовен учител – самият живот.”, споделя Георги Христов.

Разпространението на книгата е първата дарителска кампания на фондация “Амару”, която препоръчва дарение от 20 лева на посетителите на събитието. Набраните средства от книгата ще бъдат насочени за реализиране на проектите на фондацията: Школа за народна мъдрост, Сравнително изледване на символиката на българската и перуанска шевици – съвместно с Читалище “Канатица”, Организиране на изложба на Мартин Грей – фотограф на Места на силата на National Geographic през април 2020 г., и др.

Снимки: Личен архив

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here