Пъстър спортен празник ще събере децата на Плевен в Градската градина

0
554
Градска градина - Пеещ фонтан

Пъстър спортен празник ще събере децата на Плевен в Градската градина на 29 май 2022г., неделя, от 10:30 ч. Организатори на проявата са Община Плевен съвместно с ЦПЛР – ЦРД – Плевен, а събитието е част от Спортния календар на Общината.

Целта е популяризиране сред подрастващите на спорта в свободното време и първи уроци по различни видове спорт без състезателен характер. За децата ще бъдат организирани кътове с мобилно спортно оборудване за парков волейбол, тенис и футбол, хокей на трева, каране на ролери и тротинетки, танцов маратон, скачащи надуваеми топки, скачащи кокили, Парад на хвърчилата.

В една от зоните ще се проведе състезание по скачане на въже и въртене на обръч, като целта е да се постави рекорд за
Плевен. Изявеният плевенски шахматист и състезател на СК по шахмат „Плевен XXI” Теодор Цветанов, който е сребърен медалист от Държавно училищно първенство за тази година, ще изнесе сеанс на едновременна игра срещу всички желаещи деца.

От 10:00 ч. ЦПЛР – ЦРД – Плевен организира XXI-ти семеен глинен конкурс. В съпътстващата програма са включени работа с глина, демонстрация на работа с грънчарско колело и изложба на съдове и животни, изработени от деца и родители от предишни издания на конкурса.

Събитието ще завърши с концерт с участието на танцов състав „Синтез“ и ДЮФА „Нашенчета“ – и двата състава са част от Центъра за работа с деца. Ще има и занимания с аниматори за най-малките участници. На всички деца ще бъдат раздадени символични награди и грамоти за участие.

Информация: Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here