Първата си самостоятелна изложба живопис в Плевен представя Виктор Кацаров

0
380
Виктор Кацаров
"Пазарджик", автор: Виктор Кацаров.

Първата си самостоятелна изложба живопис в Плевен представя Виктор Кацаров на 6 януари. Художественото събитие ще е първото за календарната 2023 година в Къщата на художниците. Откриването ще е в 17, 30 часа.

Виктор Кацаров е роден на 16 декември 1985 г. в Пазарджик, където завършва основно образование. През 2000 г. е приет в Художественото училище за приложни изкуства в София със специалност „Дърворезба” – негов преподавател е Петър Недков.

Продължава образованието си в Приложния факултет на Националната художествена академия в София, където учи в ателието на проф. Валентин Лилов – специалност “Резба” (2005 – 2009 г.). Има и магистратура по живопис в Изящния факултет на НХА – София, при проф. Теофан Сокеров (2009 – 2011 г.). В столицата живее и работи до 2020 г., а след това се премества със семейството си в Плевен.  

„Тъпани“, автор: Виктор Кацаров.

Виктор Кацаров има разностранни интереси в областта на изобразителните изкуства. Занимава се с дърворезба, живопис, рисуване, скулптура, графичен дизайн. Има две самостоятелни изложби – в Културен център „Люлин“ (2011 г.) и в читалище „Иван Вазов – 1928“ – с. Нови хан (2012 г.), както и множество участия в общи художествени изложби в София, Пловдив, Пазарджик, Елин Пелин, Плевен, Разград, Габрово и др. Представя се още в Националната изложба “Лудогорие 2021“ и във второто издание на Национално триенале “Мостове“ – Габрово 2021.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here