Първата си самостоятелна фотоизложба „Emotion“ ще открият Ивелин Илиев и Ваня Монова в Плевен

0
243
Театър

Първата си самостоятелна фотоизложба „Emotion“ ще открият Ивелин Илиев и Ваня Монова в Плевен. С нея тe отбелязват 10 години в света на сватбената фотография. Ивелин Илиев е посланик на Canon България, член е на едни от най-престижните световни асоциации за сватбена фотография и е носител на десетки престижни награди.

Стилът на двамата творци е разпознаваем – не търсят истинската неподправена емоция, за да я запечатат по артистичен начин. През 2022 г. Ивелин Илиев влиза в ТОП 10 на най-престижната фотографска организация – Fearless Photographers .

Изложбата представя подбрани емоционални кадри, създадени през годините. Ивелин Илиев споделя, че сватбената фотография е един от сложните жанрове, тъй като обединява и портретния, и продуктовия, но най-вече – репортажния.

Двамата творци, които са семейство, са убедени, че за да хванеш емоцията, най-важно е отношението, а това включва и облеклото на снимащия. Винаги търсят човешко присъствие, дори когато снимат детайли, и са много концентрирани, за да следят какво се случва. Харесва им да документират естествения ход на събитията, без да се намесват с режисурата си в сватбата на една двойка.  

За красивата музикална атмосфера на изложбата на Ивелин Илиев и Ваня Монова в Плевен ще допринесат с изпълненията си професионалистите от формация “ГеоМарЧаЛо”: Чавдар Вълков – цигулка, Лора Табакова – виолончело, и Георги Милтиядов – пиано. 

Експозицията ще бъде открита на 28 февруари 2024 г., от 19:00 часа, в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here