Първа самостоятелна изложба живопис открива в Къщата на художниците Ицо Иванов

0
912
Ицо Иванов

Първа самостоятелна изложба живопис ще открива в Къщата на художниците Ицо Иванов. Събитието е на 9 юни от 18 часа, а поводът е юбилеен и личен. С ретроспективната експозиция авторът ще отпразнува своята 50-годишнина.  

Художникът ще покаже 50 живописни творби, които ще потопят публиката в багрите на природата и ще представят нещата от живота от един по-различен ъгъл, за да предадат палитрата на емоциите на автора. Основно е представен пейзажът, но в изложбата са включени още портрети и анималистични картини.

Ицо Иванов е завършил икономика във ВТУ “Св.св. Кирил и Методий”, магистърска степен “Публична администрация” в Академията на МВР и също там е защитил докторска степен по национална сигурност. В момента е началник на полицейски участък. Семеен е. С една дъщеря, която също е доктор, но по медицина.

От седемгодишен творецът се запалва по дърворезбата и рисуването и не се разделя с тях и досега. Дърворезбата си остава старата любов, а от пет години той се занимава с маслена живопис. Представял е свои резби и пластики, както и живописни картини, в редица общи изложби. Творбите му са показвани в експозициите на пролетните и есенни салони на плевенските художници. Той е един от участниците в движението “Изкуство в действие” (“Аrt in action”) и негови картини са включвани в експозициите, пет от които са представяни в Къщата на художниците.

Ицо Иванов се занимава много активно и с благотворителност. Той е организатор на редица благотворителни изложби, проекти, реализирани в Плевен и страната.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here