Люси Дяковска предложи на областния управител на Плевен да се създаде фондация „За Кайлъка“ – попзвездата ще е първият дарител

0
668
Люси Дяковска и Мирослав Петров

Идеята за създаване на фондация „За Кайлъка” обсъди днес на среща с областния управител Мирослав Петров световноизвестната поппевица Люси Дяковска, информират от Областна администрация – Плевен. „Паркът може да се ”даде” на хората, защото една фондация в крайна сметка работи чрез партньорства и дарения, а в Плевен има достатъчно дарители, които биха се включили в такава кауза“, смята тя. По думите й в Плевен има доста групи, които така или иначе работят и биха били по-щастливи, ако имат още повече възможности да го правят, да се чувстват съпричастни и да имат сигурността на едно устойчиво постоянство на инициативите за облагородяването и поддържането на Кайлъка.

Сред идеите, които Люси Даковска сподели, бе и стимулиране на образователни инициативи, свързани с природата, залесяването и грижата за парка. „Убедена съм, че много директори на училища ще се включат в това”, каза Дяковска. „Аз живея от една година в Кайлъка, познавам всички пътеки и виждам какъв потенциал има да се направят кътове за отдих, за спорт и забавление. За мен парк „Кайлъка“ е мисия и силна лична емоция”, допълни тя. Люси Дяковска каза още, че ще дари свои лични средства за старта на работа на фондацията, убедена в значимостта на тази кауза и вдъхновяващата сила на личния пример.

В хода на разговора бяха коментирани въпроси, касаещи възможностите за поемане на задължения от страна на фондацията, която да е с публична цел; кой ще е отговорен за даването на тези решения и докъде те могат да се разпростират; по какъв начин може да се направи план за поддръжката на площите и облагородяване на цялата територия на парк „Кайлъка“, не само на неговата централна част.

Областният управител Мирослав Петров се ангажира да проведе административни и юридически консултации, за да се реализира тази чудесна идея. По думите му Плевен има огромен потенциал да привлече много туристи и превръщането на парк Кайлъка в притегателно място за спорт или еко туризъм би дало още по-пъстър облик на града като атрактивна туристическа дестинация. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here