Отменя се концертът “Влюбени ноти” на Хор “Гена Димитрова” – започват репетиции за “Царицата на чардаша”

0
382
Царицата на чардаша - Видин - Хор
Александър Мутафчийски и дамски състав от Общински хор "Гена Димитрова" - Плевен в оперетата "Царицата на чардаша" на Видинска сцена. Архив: "Духът на Плевен"

Отменя се концертът “Влюбени ноти” на Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева, информираха от състава. Музикалното събитие трябваше да се състои на 15 февруари в Артцентър “Плевен”.

Първата среща за годината на артистите с публиката ще е на 8 март 2023 г., когато заедно с Плевенската филхармония ще представят обичаната оперета “Царицата на чардаша” от Имре Калман.

Режисьор на спектакъла ще е солистът на Националния музикален театър „Стефан Македонски“ – София, Александър Мутафчийски, който често се изявява и в амплоато на режисьор. Хор “Гена Димитрова” не за първи път работи с изявения творец, а на 9 юли 2022 г. имаше удоволствието под негова режисура да представи “Царицата на чардаша” на Летните музикални празници във Видин. Събитието се състоя на сцената на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“, а в солистичните роли се изявиха Пеньо Пирозов (Едвин), Добрина Икономова (Силва), Александър Мутафчийски (Бони), Катерина Тупарова (Щаси), Йоланта Николаева (Цецилия, Цилика), Стоян Стоянджов (Фери Бачи), Илия Деверджиев – Мишка, Стилиян Цветанов (Киш).

„Оперетата на оперетите“, както често наричат „Царицата на чардаша“, има успех в цял свят и се смята за най-разпространеното и известно произведение на Калман.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here