Отличничка на Математическата гимназия е студентът първенец по бал в Медицинския университет в Плевен

0
376
Гергана Нейкова

Гергана Нейкова от Випуск 2021 на Математическа гимназия „Гео Милев“ – Плевен е студентът първокурсник, приет с най-висок бал от кандидатстудентска кампания 2021 в специалност „Медицина“ на Медицински университет – Плевен. Гергана е един от 138-те първокурсници, приети във Факултет „Медицина“, на който по традиция се дава думата за приветствие към своите колеги на старта на новата академична година. Тържественото откриване на учебната година се организира само за новоприетите студенти и ще се проведе на 10.09.2021 г. от 10:00 ч по факултети. Първокурсниците в специалност „Медицина“ ще бъдат посрещнати в зала „Магнум“ на Втора клинична база.

Гергана Нейкова е един от зрелостниците тази година, отличени с национална диплома на Министерството на образованието и науката за отличен успех, която й бе връчена на специална церемония от Областния управител на Плевен Марио Тодоров. Гергана Нейкова е завършила МГ „Гео Милев“ – Плевен в паралелка с профил „Математика, география и информатика“, отлична ученичка, като и на двете матури – по български и по английски език – е изкарала Отличен 6,00. Освен че завършва с отличен успех, през годините Гергана е постигала успехи в регионални и национални състезания и олимпиади. Четири пъти е участвала в похода „По стъпките на Апостола“, целеустремена и мотивирана е, лидер на своя випуск.

Гергана благодари на семейството си, което е неотлъчно до нея, на учителите си, помогнали й да натрупа знания, но и да се развие като личност. Тя определя себе си като отговорен и трудолюбив човек, следва мечтите си по време на цялото си образование досега и полагала системни усилия в обучението си. „Мечтата ми е да бъда лекар, да спасявам животи, това е професия, която придава смисъл на живота на човек“, категорична е Гергана. Тя няма да е първият медик в семейството. Брат й, който също е възпитаник на плевенската Математическа гимназия, вече е дипломиран лекар на Медицински университет – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here