Отличиха победителите в поетичния конкурс „Любовта е моят избор“

0
360
наташа Басарова
Наташа Басарова (вдясно)- първо място

Отличиха най-добрите творби в плевенския поетичен конкурс „Любовта е моят избор“, посветен на 14 февруари – празника на любовта и виното. Проявата се проведе под патронажа на Веселка Лилова, общински съветник в Общински съвет – Плевен.

Жури с председател Албена Декова – председател на Дружеството на писателите в Плевен, и членове Лалка Павлова – член на Управителния съвет на Дружеството, и Марта Михайлова – преподавател по български език и история ДФСГ „Интелект“ – гр. Плевен, присъди първата награда в конкурса на Наташа Басарова за стихотворението й „Първата любов“ – младата авторка е сред новите попълнения на Дружеството на писателите в града.

Втора награда спечели Християн Кънев от гр. Славяново, а третото място си поделиха Петя Тодорова – преподавател по английски език, и Полина Дикова – млад автор. Всички отличени получиха награди – ваучер за книги и книги.

„Радвам се, че първото издание на конкурса имаше този успех. Идеята е проявата да бъде ежегодна и по този начин да даваме възможност за изява на всички ценители на писаното слово. Като част от Комисията по култура в Общинския съвет смятам, че е необходимо да насърчаваме и подкрепяме творците ни“, сподели Веселка Лилова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here