Отлага се началото на Есенния джаз фест „Плевен“ 2023 заради деня на национален траур

0
246
Есенен джаз фест Плевен

„Днес в Плевен трябваше да е ден, в който да бъде открит един от най-чаканите и авторитетни международни фестивали. Днешният 8 септември е ден за поклонение пред жертвите на водната стихия в община Царево, но и ден, който ни напомня, че най-големите ценности са човешкият живот, духовността, емпатията и съпричастността.

В израз на почит към загиналите официалното откриване на Есенния джаз фест „Плевен“ 2023 няма да се състои тази вечер. Поднасяме съболезнования на техните близки“, информират от Пресцентъра на Община Плевен.

Джазът е стил, който докосва сърцето, и му помага да надмогне болката в дни като днешния. Тук, в Плевен, специално за Есенния джаз фест пристигнаха изпълнители от цял свят. Тяхната изява на плевенска сцена в следващите вечери ще е и в памет на загубилите живота си наши сънародници.

На 09 септември 2023 г., събота, от 19.00 ч. Петър Салчев ще представи своя проект „Life lines“ заедно с Костас Магинас (китари), Росен Захариев (тромпет и перкусии) и Адам Сиагас (електро амбиенс). След това в 20.00 часа програмата продължава по предварителния сценарий с квартет Дюпа & Корназов и от 21.00 ч. с „Pop@Rock Meet,s Jaazz“.

На 10 септември от 20.00 часа на сцената в парка на Регионален исторически музей ще се качат трио „Класика и джаз“, от 21.00 „All Star Big Bend“ и от 22.00 ч. е „Завръщане“ – Romaneno Project.

Концертът „Love Songs Vol“ на Васил Петров (вокал), Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (ударни) ще е на 11 септември 2023 г., понеделник, от 20.00 ч.

Всички концерти ще са в двора на Регионалния исторически музей в Плевен и ще са със свободен вход.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here