Отлага се благотворителната изложба „Заедно за деца таланти“

0
995
Благотворителна изложба „Заедно за деца таланти“

Отлага се благотворителната изложба „Заедно за деца таланти“, която трябваше да започне днес, 19 март. Организатори на традиционната вече инициатива са Лайънс клуб „Огледало“ и Артшкола „Таланти“. Началната дата на артизявата ще бъде обявена допълнително в зависимост от ситуацията с овладяване разпространението на коронавируса у нас, както и финалната изложба в Къщата на художниците в Плевен.

Картините, които ще участват в експозицията, са нарисувани през последната година от талантливите малки художници, които разгръщат дарбата си в Артшкола „Таланти“ с художествен ръководител Ралица Петрова. Школата има деветнадесет участия в страната и чужбина, а в нея се обучават деца над петгодишна възраст и се подготвят кандидат-студенти.

Със събраните средства от благотворителната изява ще бъде осигурена едногодишна стипендия на талантливо дете за обучението му в сферата на изобразителното изкуство. Ще бъде подпомогнато и допълнителното обогатяване на знанията на малките творци от Артшкола „Таланти“ чрез посещения в ателиетата на известни български художници и скулптори в различните градове на страната.

Картините ще се продават онлайн. Те могат да бъдат запазени чрез коментар под поста във Фейсбук събитието или на тел: 0878 300 503. Средствата може да се превеждат по банковата сметка на Сдружение дамски клуб „Огледало“
в „Търговска банка Д“ АД: BIC: DEMIBGSF; IBAN: BG94DEMI92401000206218,
или да бъдат пллатени в брой. Дарителите ще получат договор за дарение.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here