Остават затворени културните и образователни институции на територията на Община Плевен

0
515
зала "Катя Попова"

Решение кога ще бъдат отворени училищата, детските градини, яслите, университетите и други обучителни организации на територията на област Плевен към този момент няма. Това беше обявено на провелото се днес заседание на Областния оперативен щаб, който се събира регулярно заради извънредната обстановка с коронавируса у нас.

Съгласно Заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев от 8 март 2020 г. беше разпоредено да бъдат затворени училища, детски градини, ясли и обучителни организации в областите Плевен и Габрово. Преустановяването на учебния процес е до второ нареждане.

Във връзка с регистрираните случаи на COVID – 19 на територията на областите Габрово и Плевен министърът на здравеопазването разпореди до второ нареждане:

1. Да бъдат преустановени учебните занятия и извънкласните занимания в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации;

2. Да бъдат преустановени детските и женските консултации, профилактичните прегледи, профилактичните имунизации, приемът и провеждането на планова оперативна дейност и свижданията във всички лечебни заведения;

3. Да бъдат преустановени посещенията в детските ясли и детските градини;

4. Да бъдат преустановени се всички масови мероприятия, включително спортни и културни (кина, театри, концертни зали, фитнес – зали и др., в които се събират много хора на закрито).

В тази връзка с посетители не работят музеите и галериите, Драматичният театър, общинските зали „Катя Попова”, „Гена Димитрова”, залата на ул. „Димитър Константинов” 25, спортните зали, стадион „Плевен”. Регионалната библиотека „Христо Смирненски” работи с читатели дистанционно.

Информация: Пресцентъра на Община Плевен

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here