Операта за деца “Пинокио” и мюзикъла “Алиса в страната на чудесата” ще представи за децата на Плевен Държавна опера – Бургас

0
283
Пинокио

Държавна опера – Бургас ще зарадва децата на Плевен с две прекрасни постановки: операта за деца “Пинокио” и мюзикъла за деца “Алиса”.

Операта от Александър Йосифов „Пинокио“ е създадена по вечната и вълнуваща книга на Карло Колоди “Приключенията на Пинокио”. Режисурата, сценографията, костюмите и пластиката са на Денис Иванов, а помощник‐режисьори са Лина Пеева и Петър Тихолов. Представлението вълнува искрено и дълбоко децата, затова предизвиква тяхната огромна радост и бурни аплодисменти винаги. Малките зрители са трогнати и впечатлени от посланията на постановката, която успява да докосне не само детските сърца, но и тези на възрастните.

Чудната история за дървеното човече Пинокио, татко Карло, Синята фея, Лисана, Котаран и всички други вълшебни създания представят на децата една въображаема реалност, която, обаче, носи букет поуки и топло усещане за досег с доброто и вечните ценности и за всички възрастни.

Спектаклите на Пинокио в Плевен ще са в читалище “Съгласие 1869”: на 2 ноември от 14 и 16 ч. и на 3 ноември от 10,30 ч.

Другото заглавие, с което Държавна опера – Бургас ще се представи, е също обичано от малки и големи – това е мюзикълът за деца от Александър Йосифов “Алиса в страната на чудесата”, създаден по едноименната книга на Луис Карол. Режисьор е Дарина Главанакова – Бакърджиева, постановката на танците е на Галина Калчева. Вълшебните и поучителни приключения на Алиса ще разкажат солистите Стефка Христозова, Бранимир Недков, Мирослав Димитров, Петър Тихолов, Лина Пеева и Милен Динолов. В постановката участва и балетът на Държавна опера – Бургас.

Спектаклите ще също в читалище “Съгласие 1869”: на 2 ноември от 10,30 ч. и на 3 ноември от 14 ч.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here