Марина и Никола Кацарски спечелиха престижни отличия за фотография, рисунка и приложно изкуство от конкурси

0
331
Марина и Никола Кацарски

Талантливите 12-годишни плевенски деца Марина и Никола Кацарски спечелиха престижни отличия за фотография, рисунка и приложно изкуство от творчески конкурси. Марина Кацарска е отличена със Специалната награда на XVIII-я Национален конкурс за фотография „Морето не е за една ваканция – отличието е най-високото и единствено, като статутът му е над първото място. Младата художничка впечатли журито с творбата си „В надпревара за сърцето ѝ“, която изобразява два гларуса на морския бряг, с широко разперени криле и “дуелиращи се” с клюновете си. Марина е сред призьорите за поредна година.

Непосредствено преди това престижно отличие плевенчанката добави към колекцията си с награди златно отличие от Международния конкурс „Creative brilliance“ – Индия, и стана лауреат на Международния конкурс за рисунка и приложно изкуство „Light Of Harmony&Peace“, организиран от Училището по изкуства „Charumela“ в Бангладеш. Тя спечели и първа награда от XX-я Национален конкурс „Златна есен – плодовете на есента“ – гр. Севлиево, в раздел “Приложно изкуство”.

Никола Кацарски също е удостоен с нови отличия- Той спечели втора награда от XV-я Международен конкурс „Аз обичам Черно море“ – гр. Несебър, в раздел “Изобразително изкуство”. Удостоен е и с първа награда на Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата на XVIII-я Национален конкурс „Морето не е за една ваканция“ – гр. Бургас, в раздел “Фотография”, както и на първа награда на Министерството на околната среда и водите и Басейнова дирекция „Черноморски район“ в същия конкурс – отново в раздел Фотография.

Марина и Никола Кацарски развиват изявените си творчески таланти в Националното училище по изкуствата “П. Пипков” в Плевен. И двамата са членове на класацията „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“ няколко поредни години.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here