Общинският съветник Георги Славов завоюва четири медала от международно състезание по плуване

0
207
Георги Славов

Общинският съветник Георги Славов от състава на Общински съвет – Плевен, записа поредни успехи в професионалната си биография на спортист, информират от местния парламент. Той допълни колекцията си с отличие с 1 златен и 3 сребърни медала от участието си в Откритото държавно първенство по плуване за ветерани, провело се в Кипър.

„Тази година домакин на надпреварата беше олимпийският плувен център в град Лимасол. Участвахме над 200 състезатели – от България, Румъния, Кипър, Унгария, Чехия, Словакия, Гърция, Австрия и Швеция, като бяхме разделени по възрастови групи от 25 до 90 години. Радвам се, че успях да представя достойно Плевен и страната ни в категорията 50 – 55-годишни, където спечелих четирите медала“, разказа при завръщането си в Плевен Георги Славов.

Общинският съветник, който по професия е преподавател по физическо възпитание и майстор на спорта по плуване, определя като изключително ценен завоювания златен медал и посочва за това две причини: „Успях да се преборя за отличието на 50 м свободен стил. Това е коронната ми дисциплина от активните ми състезателни години, освен това е една от най-атрактивните в плуването. Спечелих първото място и с личен резултат за годината.“ За сребърните медали успява да надвие конкуренцията на 100 и 200 м свободен стил и 50 м бътерфлай.

Георги Славов е част от групата общински съветници на БДЦ в състава на Общински съвет – Плевен, член е на постоянните комисии по „Бюджет и финансова политика“ и „Здравеопазване и социална политика“. С решение на Общинския съвет той и колегата му Бойко Янчев са избрани да представляват местния парламент в комисията за избор на „Спортист на годината“ за 2022 г. на Община Плевен.

В момента Георги Славов се подготвя за участие на Световното първенство по плуване през 2023 г. в Япония. Желанието на общинския съветник е за повече басейни в Плевен, за да може младите да имат възможност да практикуват един най-популярните, но и най-полезни спортове.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here