Общинският съвет на Плевен гласува 22 300 лв. за младежки инициативи в общината за годината

0
156
Община Плевен

Общинският съвет на Плевен прие Календар за младежките дейности на Общината за текущата година. Финансовите средства, предвидени за реализиране на поредицата от младежки прояви, са общо в размер на 22 300 лв.

В края на 2022 г. бе приет Закон за прилагане на разпоредбите на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г., Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за 2022 г. и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 г., популярно наричан „удължителен закон“. Така през 2023 г. за втора поредна година Общината започва работа преди приемане на държавен бюджет.

„Поради специфичната ситуация, свързана с приемането на национален бюджет, съответно няма и не се очертава скоро да има внесени и приети общински бюджети. Това от своя страна налага Общинският съвет в Плевен да приеме някои решения, с които да се определят размерите на разходи за конкретни обекти и събития. Едно от тези решения е Календар на младежките дейности“, поясни при представяне на предложението председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Младежкият календарът на Община Плевен за 2023 г. включва общо 16 инициативи до края на годината – фестивали, срещи, дискусии и форуми. Първите прояви са свързани с честване на Националния празник на страната Трети март. Програмата за месеца включва и Дни за професионално и кариерно ориентиране, както и младежко парти. До края на годината Плевен ще бъде домакин и на Младежки фестивал на талантите, със засаждане на рози през м. юни ще бъде отбелязан Международният ден на розата, ще бъдат проведени и Телерик академия, както и поредица прояви, посветени на Деня на детето. Акцент в Календара са и срещи с актьори, певци и музиканти, двудневен шахматен турнир и благотворителен базар.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here