Общинският съвет на Плевен гласува 15 000 лв за състезателката ни по олимпийско карате Ивет Горанова

0
602
Ивет Горанова

Плевенчанката Ивет Горанова, която спечели първата българска квота за Олимпийските игри в Токио в спорта карате, ще бъде подпомогната финансово за подготовката си за олимпиадата със средства от общинския бюджет на Плевен в размер на 15 000 лв. Предложението влезе като извънредна точка на днешното заседание на Общинския съвет и получи единодушната подкрепа на общинските съветници.

В деловодната система на Община Плевен на 21 юни тази година е постъпило заявление от Русалин Русалинов – президент на Клуб по бойни изкуства „Петромакс“ и вицепрезидент на Българската национална федерация по карате, за финансово подпомагане на състезателката. В заявлението са представени разчети за необходимите средства за предолимпийската подготовка на Ивет Горанова. Тя и спортният клуб, в който е картотекирана, отговарят на изискванията на глава пета от общинската Наредба №33 за финансово подпомагане на спортните клубове на територията на община Плевен, които имат право на подпомагане в размер до 15 000 лв годишно за разходи за подготовка, пътни, нощувка и храна, включително физикално и медикаментозно възстановяване и материално-техническо оборудване. Средствата ще бъдат осигурени от резерва за непредвидени и неотложни разходи в частта „Местни дейности“ от бюджета на Община Плевен. 

Ивет Горанова е златен медалист от Европейските игри в Минск и бронзов медалист от световно и европейско първенство. Карате като спорт влиза за първи път в програмата на Летните олимпийски игри в Токио и е един от най-масовите спортове в света. Младата спортна надежда на Плевен и страната ни ще се бори за олимпийски медал на 5 август 2021 г. в Токио.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here