Община Плевен поздрави плевенчани за 24 май с химна „Върви, народе възродени!“ в изпълнение на хор „Гена Димитрова“

0
853
Паметник на Кирил и Методий

С признание за таланта, всеотдайността и достойния труд Община Плевен поздрави хората на изкуството, културата и образованието с химна „Върви, народе възродени!“ в изпълнение на Общински хор „Гена Димитрова“ с диригент Анелия Дечева. Поводът е празникът на българската култура и писменост 24 май. Видеоклипът е заснет пред един от символите на Плевен – параклиса-мавзолей „Св. Георги Победоносец“.

С добро настроение и желание да допринесат за празничния дух на този специален ден не само за българите, но и за всички народи, които четат и пишат на кирилица, артист-хористите изпълняват с вдъхновение емблематичното произведение, създадено по стихове на Стоян Михайловски музика на Панайот Пипков. Обичайно в празничния ден химнът на българската просвета се пее от многобройни плевенски хорове от деца и възрастни, но при наложените ограничения в условията на епидемична обстановка тази година такова струпване на хора на едно място е невъзможно.

По същата причина официално честване утре няма да се състои, а кметът на Община Плевен Георг Спартански ще поднесе цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методий в лично качество. 

Можете да видите изпълнението на Хор „Гена Димитрова“ на следния линк: https://www.facebook.com/watch/?v=249568876121078

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here