Клавирният педагог Антоанета Воденичарова е отличена с почетния знак „Златен век“ по повод 24 май

0
1147
Антоанета Воденичарова
Антоанета Воденичарова с ученици след конкурс, снимка: архив

Клавирният педагог Антоанета Воденичарова е отличена от Министерството на културата с почетния знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, златен, грамота и парична награда. Преподавателката по пиано в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков“ в Плевен получава престижната награда по повод 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. 

Почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“ (в различните му категории) традиционно се присъжда на дейци от различни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света. 

С наградата, както и грамоти за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност, са удостоени над 70 личности и институции в областта на културата и на изкуствата.

Тази година официалната церемония по връчването на наградите „Златен век“ ще бъде насрочена през есента, заради въведените ограничения за провеждане на събития и противоепидемичните мерки, свързани с пандемията от COVID-19.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here