Обичаният български дует „Ритон“ ще зарадва с концерт плевенската публика

0
104
Ритон

Обичаният български дует „Ритон“ ще зарадва с концерт плевенската публика. Събитието е част от националното турне „Елате ни на гости“ и ще се състои днес, 27 юни, от 21 часа в Летния театър „Кайлъка“.

На сцената ще излязат талантливите момчета и момичета от група „Ангелите на Ритон“. Ще прозвучат най-големите хитове на Катя и Здравко, които с много любов пишат своята златна история в българската попмузика вече близо 50 години.

Дует „Ритон“ стартира турнето си с грандиозен концерт в Зала 1 на НДК на 18 март – на рождения ден на Катя. След него двамата неуморни изпълнители се срещат с публиката в градовете Сливен, Козлодуй, Пловдив, Шумен, Плевен, Варна, Бургас, Благоевград, Русе. Както винаги, чаровните изпълнители споделят с публиката повече от два часа музика на живо, с красива сценография и артистична визия, изобилие от светлинни ефекти и много други изненади, поднесени с присъщото чувство за хумор на Катя и Здравко.

Дует Ритон e създаден през 1975 г., когато Катя Михайлова и Здравко Желязков следват заедно в Естрадния отдел на Българската държавна консерватория, която завършват през 1977 г.. В периода 1977-79 г. двамата работят под името Студио 2, но скоро се появява името Ритон, с което започва популяризирането им в България.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here