Няколко поколения родолюбци се включват в 26-я Национален поход „По стъпките на Апостола” Плевен – Карлово

0
365
"По стъпките на Левски"

Няколко поколения родолюбци ще се включат в 26-я Национален поход „По стъпките на Апостола” Плевен – Карлово по седем различни маршрута, информират от Община Плевен. Участниците са от Плевен, Карлово, София, Никопол, Велико Търново, Видин и Шумен и ще преминат Балкана, за да се срещнат в Карлово на 18 юли – денят на рождението на Васил Левски. В родния град на Левски посрещането на участниците в Похода е част от официалните тържества в чест на най-великия българин за всички времена.

Броят на участниците тази година е по-малък. На 12 юли първи ще тръгне по старопланинските пътеки IV лъч с ръководител Светослав Димитров. На 13 юли поема по маршрута си в Средна гора VI лъч с ръководител Асен Вълов. На 15 юли останалите 5 лъча се включват с преходи в Стара планина и Средна гора, като общо ще бъдат посетени 15 хижи. Ръководители са Свилен Стойчев, Димитър Петров, Емил Недков, Галина Цветкова и Бисерка Цветанова.

На участниците ще бъде проведен инструктаж за провеждане на похода съобразно изискванията на Министерство на здравеопазването и Българския туристически съюз за пребиваването в планината. И тази година в два от лъчовете има туристи от три поколения. Най-малките участници са четиригодишните София, Йордан и Борис, а най-възрастните са Васил Копчев, създател и дългогодишен ръководител на Похода, и Васил Чердаклиев, родственик на Левски.

Походът се осъществява с подкрепата на Община Плевен. По традиция стартът ще бъде даден с поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен. Ритуалът ще се състои на 14 юли от 18,30 часа.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here