НУ „Христо Ботев“ в Плевен празнува 88 години от създаването си

0
1059
НУ "Христо Ботев" - Плевен

НУ „Христо Ботев“ в Плевен празнува 88 години от създаването си днес, 17 май, информират от училището. По този повод и предвид създалата се обстановка, тази година честванията преминават по различен начин. Директорът Цветелин Горанов поднесе цветя пред паметника на Христо Ботев в двора на училището и приветства учениците, родителите и своите колеги чрез видеообръщение.  

В чест на своя патрон педагогическият екип на школото организира конкурс за есе, разказ, стихотворение и рисунка под надслов „Ботев в детските очи“. Учениците се включиха с голям ентусиазъм, гордост и почит към великото дело на поета и революционер, споделиха свои авторски стихотворения, разказа с вълнение за своето първо училище, а чрез рисунки изразиха преклонението си към една от най-великите личности в българската история – Христо Ботев.

Всеки празник в НУ „Христо Ботев“ е огласен от звънките гласчета на талантите от Вокална група „Ботевци пеят“ и изпълнението им на песента „Очите на Ботев“, създадена специално за училището по инициатива на директора и включена в учебниците по музика за 2 клас.

И тази година това бе възможно, но онлайн. С помощта на родителите и по идея на г-жа Валентина Николова, любимата песен отново прозвуча, за да поддържа българския дух и ботевския плам в сърцата на всички възпитаници и на педагогическия екип на училището.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here