Художничката Олга Въткова се присъедини към Mondial Art Academy по покана на организацията

0
606

Художничката Олга Въткова се присъедини към Mondial Art Academy – Международна художествена академия. Поканата идва от ръководството на неправителствената организация, която е базирана във Франция, но членове й са от цял свят – художници, фотографи, скулптори и др. Уведомителното писмо до плевенската авторка за оказаната й чест е подписано от президента на MAA Pierrick Her и вицепрезидента Martine Vallee.

Членството в престижната организация дава възможност на авторите за многобройни и разнообразни изяви в конкурси и изложби. Освен това, самата организация провежда престижни артфоруми, чрез които популяризира творчеството на своите членове.

Олга Въткова

Олга Въткова е родена в град Чусевой, Русия, и от дете се занимава с изобразително изкуство. Посещава художествена студия, после завършва Педагогически колеж със специалност „Учител по изобразително изкуство и чертане”. В последствие продължава образованието си в университета в Алма Ата, Казахстан. Работи като художник в Куклен театър и преподава в Педагогически колеж. Тя е и дипломиран психолог. От години живее със семейството си в Плевен. Има няколко самостоятелни изложби и многобройни участия в колективни у нас и в чужбина. Акварелите й са фини и изящни, наситени със светлина и позитивна енергия. Сред предпочитаните й обекти на изображение са цветята и природата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here