Медицински университет

С тържествен молебен за здраве, отслужен от свещеници от храм „Свети Николай Чудотворец“, новото академично ръководство пое управлението на Медицинския университет в Плевен за периода 2021-2025 година. Професор Славчо Томов, ректор с мандат 2013-2021 г., връчи на новия ректор проф. д-р Добромир Димитров символично ключа на висшето училище с пожелание да го пази в добри и лоши времена, в кризи и възходи. Професор Димитров си спомни времето, когато за първи път е прекрачил прага на плевенската Алма Матер – в проливен дъжд, за кандидатстудентски курс по химия. Новият ректор благодари за доверието и обеща, че управлението на новото ръководство ще премине в дух на приемственост, осланяйки се на опита на предишните ръководители и поддържайки отношения на човечност и приятелство.

Професор Димитров връчи на проф. Томов и заместник-ректорите от предходното ръководство т. нар. Вечна покана, даваща им правото да носят ректорските тоги по време на академичните церемонии в Медицинския университет. Този жест е символ на приемственост между различните ръководства и израз на благодарност за положения труд и постигнатите резултати за утвърждаване и издигане на името на висшето училище.  Вечни покани получиха проф. Славчо Томов, доц. д-р Здравка Радионова, проф. д-р Савелина Поповска и проф. Маргарита Александрова.

На 31 май 2021 г., на първото заседание на академичния съвет от началото на мандата на новото ръководство на МУ – Плевен, бяха избрани новите заместник-ректори по основните направления на дейност на висшето училище. Учебната дейност ще ръководи доц. д-р Соня Вълкова, направление „Качество на обучението и акредитация“ поема доц. д-р Цветелина Валентинова, за Европейската интеграция и международното сътрудничество ще отговаря доц. д-р Диана Пендичева, научноизследователската дейност остава ресор на доц. д-р Галя Ставрева, а дейността по университетско-болничната координация ще осъществява проф. д-р Димитър Стойков.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here