Нови 65 дървета ще обогатят зеленината в центъра на Плевен

1
760
Дървета в центъра на Плевен

Нови 65 дървета ще обогатят зеленината в центъра на Плевен – в района от площад  „Свободата” до площад „Ст. Стамболов”. Засаждането им започна и е по проекта „Основен ремонт на пл. „Свободата” и пешеходна улица „В. Левски” на Община Плевен. По време на ремонта на този участък бяха отрязани само три дървета поради крайно лошото им състояние, а към съществуващите на територията 29 дървета ще бъдат засадени нови 65. В тях се включват 5 броя колоновиден шестил, 22 броя яворолистен чинар с кубична корона, 4 броя яворолистен чинар.

Специално от Нидерландия пристигнаха и 34 броя полски ясен – бутиково дърво с характерна сменяща се окраска на короната. В изпълнение на проекта ще бъдат засадени 15 броя топиари от котонеастър дамери и ще бъдат оформени и 58 кв. м цветни пространства, на които ще бъдат съчетани различни видове сезонни цветя.

Засаждането на дърветата става по нова технология, като в местата за засаждане предварително са монтирани бетонови цилиндрични пръстени, които предотвратяват деформирането на настилката от кореновата система на растенията. Всяко от тях има и специална дренажна система за поливане.

1 коментар

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here