Новата стихосбирка „Куршум назаем“ на Даниела Табакова впечатли и развълнува първите си читатели

0
1153
Даниела Табакова
Д-р Даниела Табакова - гост на "Тя в Плевен"

Новата стихосбирка „Куршум назаем“ на Даниела Табакова впечатли и развълнува първите си читатели. Премиерата на книгата се състоя в уютната атмосфера на кафе „Бордо“ в Плевен. Избрани стихове прозвучаха в изпълнение на авторката и журналистката Даниела Дочева, а силата на словото допълниха тематично подбрани поп песни на български и английски език, представени от Доротея Люцканова и Гена Стойкова.

Гена Стойкова и Доротея Люцканова

Николайка Цонева откри вечерта със стихотворението „Тя“ на Даниела Табакова, което обрисува многоизмерния образ на необикновената жена, след което многобройните почитатели на поезията на авторката преживяха чрез творбите й осмисленото съзидание на търпението, смирението, прошката, красотата на простичкото живеене и на великото обичане – обичането без условия, обичането като чиста функция на душата.

Даниела Дочева и Даниела Табакова

Новата стихосбирка „Куршум назаем“ е събрала много по-мъдри творби на Даниела Табакова, родени от натрупания житейски опит и осъзнатостта. Тук са човешката и Божествената любов, нейните близки, всички видени и невидени, но усетени послания от хора, места и ситуации, които изпълват със съдържание битието на поетесата. Тя признава, че тази дългоочаквана книга е нейното лично послание към читателите за „красивото живеене на некрасивия живот“ и за „навременното прощаване на непростими заради егото неща“. А всички словесни бисери, подредени между кориците, рисуват, всъщност, самата нея, минала по новия мост на своя живот.

На финала на емоционалната вечер Даниела Табакова благодари за щастието да види в очите на публиката отразена енергията на нейното творчество, а присъстващите изразиха благодарността и уважението си към нея с много цветя, искрени аплодисменти и десетки закупени книги.    

„Куршум назаем“ е под редакцията на известната българска поетеса Маргарита Петкова, която подаде ръка и на първа творба на Даниела Табакова – „Другата Марлене“. Художествената визия на четивото е създадена от талантливата Пенка Гайдарова, а издател е „Библиотека България“ в лицето на Симеон Аспарухов и Ива Спиридонова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here