Никола Кацарски завоюва специалната награда от Националния конкурс за рисунка „Морето не е за една ваканция“

0
354
Никола Кацарски

Никола Коцарски завоюва специалната награда от Националния конкурс за рисунка, компютърна рисунка и фотография „Морето не е за една ваканция“ – 2021 г., състоял се в Бургас. В оспорвана конкуренция с над 1400 творби от цялата страна плевенският талант силно впечатли журито и завоюва най-високото и единствено отличие в категория Компютърна рисунка, възрастова група V – VII клас. Неговата колоритна, дигитална творба „Спасете морето!“ ще бъде част от виртуална изложба, организирана от Община Бургас по повод Международния ден на Черно море.

Конкурсът се организира ежегодно от Министерството на образованието и науката, Националният дворец на децата, Община Бургас, Басейнова дирекция – Черноморски район и Центърът за подкрепа на личностното развитие в града. Той е част от календара на МОН за изяви по интереси.

„Спасете морето!“ – Никола Кацарски

Артфорумът има за цел да привлече вниманието на учениците към проблема със замърсяването на крайбрежната зона, причинено от човешката дейност, и да провокира активно екологично поведение за намаляване на отпадъците по плажната ивица и в морето. Той е част от програмата на Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие в града за отбелязване на Международния ден на Черно море – 31 октомври, и се провежда в три раздела: Рисунка, Компютърна рисунка и Фотография.

Това е третото участие на Никола Кацарски в национален конкурс за компютърна рисунка, като всеки път печели най-високите възможни отличия. Тези три победи са с изключителна значимост за него, тъй като съвсем сам разучава програмните продукти, на които създава колоритните си дигитални художествени творби.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here