Никола Кацарски

10-годишният Никола Кацарски спечели първа награда в своята възрастова група от Националния конкурс (с международно участие) за детско творчество, посветен на пчелите, меда и екологията. Артфорумът е на тема „Пчеларството – екология и плодородие. Пчелния мед – здраве и дълголетие“ и е част от съпътстващата програма на Международното пчеларско изложение „Плевен“ 2021.

19-то издание на конкурса се проведе онлайн, а негови организатори са “Партнерс експо” ООД и Областният пчеларски съюз – Плевен. Участваха над 1 000 заснети рисунки на млади художници от 92 арт школи, кръжоци към читалища, младежки домове и центрове по изкуствата, детски заведения, училища от цялата страна, както и от българските общности в Испания, Гърция, Германия. Авторите на произведенията са от 3 до 17-годишна възраст.

След извършена селекция за журиране до следващия кръг бяха допуснати 630 работи, от които бяха излъчени победителите. Най-добрите детски произведения ще участват в онлайн изложба, качена на сайта на изложението и във фейсбук страниците, свързани с форума.

За отличените творби – първо, второ, трето място и поощрения /по възрастови групи/ са предвидени награди – грамоти и пчелен мед. Дипломите ще бъдат разпращани на участниците в електронен вариант.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here