Никола Кацарски е удостоен със Специалната награда за креативност от конкурса „Рождество – празникът на радостта“ в Сърбия

0
514
Никола Кацарски

Никола Кацарски е удостоен с единствената Специална награда за креативност от журито на конкурса „Рождество – празникът на радостта“, който се проведе в Сърбия. Плевенският талант силно впечатли оценяващите и завоюва високото отличие с живописната си творба „Рождество“.

Творческата надпревара се състоя в категориите „Литература“ и „Изобразително изкуство“. В артфорума участваха ученици от I до VIII клас, които пишат на един от южнославянските езици. Конкурсът се проведе за пета поредна година с благословението на Негово Високопреосвещенство епископ нишки Арсений, църквата „Възкресение Христово“ – гр. Ниш, и списание за насърчаване на детското творчество „Табла“.  

Официалното награждаване на победителите от настоящото издание на конкурса ще се състои на 7 януари 2022 г., в 12 часа, в църквата Хилендарски метох в град Ниш, Сърбия.

Марина Кацарска
Марина Кацарска

Впечатляващата награда за 11-годишния Никола идва само 4 дни след спечелено друго престижно отличие – второ място от Националния конкурс „Бъдещето на Черно море“. Радостта му беше споделена и от неговата сестра близначка – Марина Кацарска, която беше оценена също с втора награда. Талантливите плевенски деца завоюваха призовите отличия в категория „Рисунка“ – всички възрасти, като се конкурираха с много ученици и студенти от цялата страна.

Никола Кацарски
Никола Кацарски

Конкурсът е част от петото издание на “Дни на Сини кариери”. Негови организатори са Морски клъстър – България, Българската морска камара, Техническият университет във Варна, Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров“, Икономическият университет във Варна и Общината.

Марина Кацарска
Марина Миленова Кацарска

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here