Никола и Марина Кацарски завоюваха голямата награда от Международния конкурс за детско творчество „Роди се дете, син ни се даде“

0
699
Никола Кацарски
"Възвестяване на Рождество" - Никола Кацарски

10-годишните близнаци от Плевен Никола и Марина Кацарски завоюваха голямата награда от Международния конкурс за детско творчество „Роди се дете, син ни се даде“, посветен на Рождество Христово. Те спечелиха най-високото отличие в раздел „Рисунка“ с творбите си „Възвестяване на Рождество“ и „Светото семейство“. Никола грабна Голямата награда и в раздел „Приложно изкуство“.

„Възвестяване на Рождество“ – Марина Кацарска

В конкурса участваха 230 деца и младежи на възраст от 3 до 18 години от 7 държави – България, Сърбия, Украйна, Италия, Молдова, Испания, Република Северна Македония. Творците се конкурираха в 6 категории: есе, разказ, стихотворение, рисунка, приложно изкуство и приказка в кутия. Организатор на поредното, пето издание на проявата, която все повече се превръща във фестивал на детското и младежко творчество, е екипът на сп. „Щъркел“.

Тези дни талантливите художници от Плевен получиха и други отличия. Марина спечели първо място с рисунката си в Конкурса за детска рисунка и/или стихотворение на тема „Какво си пожелавам за Коледа?“, а Никола – първо място в 7-я национален ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here