Нестандартната млада виолончелистка Магдалена Петрович гостува с два музикални проекта в Плевен

0
917
Магдалена Петрович

Нестандартната млада виолончелистка Магдалена Петрович ще гостува в Плевен с два музикални проекта. Срещите й с публиката ще са в две последователни вечери в кафе “Бордо” (ул. „Сан Стефано“ 14).

Учила в Лондон, Холандия и България, свирила в над 18 държави по света, изпълнителката ще представи новия си проект с луп машина и нейното полифонично звучене от над 3 виолончела в паралел. Добавени са и перкусионни мотиви и фрагменти от популярни класически произведения. 

Програмата, която тя е подготвила, стартира с известни парчета като Radio Active, Viva La vida, Skyfall, Bitter Sweet, Simphony, Pink Panter theme song и популярни теми от филмовата музика. Концертът ще е на 24 февруари, от 20 часа.

На следващата вечер, 25 февруари, в същия час и на същото място, Магдалена Петрович ще излезе на сцената с китариста Иван Стилиянов. Дуото е създадено през лятото на 2022 година и комбинира популярни джаз стндарти като „Take 5“, „Minor swing“, „Caravan“ с етно и джипси звучене. В репертоара си включват и някои от известните танга на Астор Пиацола. 

Магдалена Петрович е от София, но е родена в Сърбия. Свири на виолончело от 20 години. Има огромна енергия и съчетава много хобита и няколко спорта. Тя е модерен музикант, който обича колаборации с артисти и ансамбли, търсещи нестандартно звучене и смесване на музикални стилове.

Била е част от Националната „Младежка филхармония“ – София, с която свири в Австрия, Франция, България, Германия, Чехия. През 2016 г. участва в Rutesheim Cello Academy (Германия), където работи с Якоб Спан, Вен Син Янг и джаз виолончелиста Стефан Браун, както и във фестивала “Пабло Касалс” (Франция), където посещава майсторски клас на Никлас Шмид.

Магдалена Петрович се усъвършенства като музикант в майсторските класове на виолончелисти като Франц Бартоломей (Виенска филхармония), Никлас Шмид, Венцеслав Николов, Владимир Перлин, Анатоли Кръстев, Harro Ruisenaars, Диляна Момчилова. Работи с Марио Брунело, Мишел Щраус (от Парижката консерватория), Андрю Шулман, Александър Сомов и Ринат Ибрагимов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here