Народният театър ще гостува в Плевен с постановката “Духът на поета” от Стефан Цанев

0
360
Духът на поета

Народният театър “Иван Вазов” – София, ще гостува в Плевен с постановката “Духът на поета” от Стефан Цанев. Спектакълът ще бъде представен на сцената на ДКТ “Иван Радоев” на 4 юли от 19 ч.

Режисьор е Маргарита Младенова. Участват актьорите Валентин Танев, Павлин Петрунов и Христо Мутафчиев.

Постановката е определена от създателите си като драматична историческа мистификация – едновременно за миналото и настоящето, и отвежда публиката в София през 1892 г., за да й покаже как някогашните борци за
свобода се превръщат в диктатори – без да правят преврати, с официалното съгласие на народа и с всички лостове на демокрацията.

Това е един сън на Стефан Стамболов, в който със Захарий Стоянов трябва да решат какво да правят с внезапно появилия се „поет от корицата на Читанката”. Бившите апостоли и настоящи властници са изправени пред най-тежкия избор: какво да сторят с Ботев…

Асистент-режисьор на представлението е Боряна Митева, драматург – Розалия Радичкова, сценографията и костюмите са на Даниела Олег Ляхова, която е и художник на постановката,  музиката е на Асен Аврамов, а художник на плаката е Янина Петрова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here