Националното турне на клавирно дуо “Вутов” ще мине и през Плевен

0
460
Дуо Вутов

Националното турне “Пролетно тайнство” на клавирно дуо “Вутов” ще мине и през Плевен. Концертът ще е на 20 юни, в зала „Божко Шойков“ на НУИ „Панайот Пипков, от 18 ч. 

Божана Караделиева – Вутов и Сава Вутов представят своята програма, която включва авторова транскрипция на балета “Пролетно тайнство” от Игор Стравински и Соната за пиано на 4 ръце в до мажор от В. А. Моцарт.

Турнето на един от най-младите камерни професионални състави у нас стартира на 5 май от Габрово и вече впечатли публиката във Видин, Враца, Шумен, Бургас и Пловдив. Кулминацията на проявите ще е дебютът на талантливите музиканти в рамките на Международния фестивал „Софийски музикални седмици“ – на 24 юни, в Камерна зала „България“. Същата програма ще бъде представена и на лондонска сцена на 1 юли.

Виртуозните млади музиканти се познават от ученици в НМУ „Любомир Пипков“ в София. В последствие Божана продължава образованието си във Великобритания и дълго време живее в Лондон, а Сава отказва да учи в британската столица по съвет на своята професорка и остава в България.

След като стават семейство, талантливите млади музиканти започват активна съвместна работа като учители по пиано с класове в България и Великобритания.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here