Най-високите отличия на Международния конкурс ”Golesti” – Румъния спечелиха деца от Артшкола “Колорит“

0
333
Колорит

Най-престижните отличия на Международния конкурс за детска рисунка ”Golesti“ – Румъния спечелиха деца от Артшкола “Колорит“ – Плевен. Най-високата и единствена награда “Great prize” е за Мишел Михайлова на 9 г. за пастелната й творба „Митологичен вълк“.

Единствената награда на конкурса “Special prize” получи Емануела Кунова на 10 г. за картината си „Приказен хамелеон“. Първа награда и Златен медал извоюва Дарин Димитров на 8 г. за живописната сни творба „Юнак убива змея“, а Почетна награда е присъдена на Цветомир Маринов на 7 г. за рисунката му “Бухал от легендите“.

Творбите на плевенските деца се състезават с рисунки на хиляди участници от 40 страни. Темата, на която творят всички участници, е „Митологични животни в историята на моята страна“. Международният форум се организира от известния Етнографски музей на открито “Golesti”. Целта на организаторите  на конкурса е да се съхрани народната идентичност на различните нации, затова всяка година темата е различна, но винаги е  свързана с историята, културата, традициите и обичаите на народите по света, информира ръководителката на Школа “Колорит” – Майя Ананиева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here