Над 300 чуждестранни студенти в Медицинския университет в Плевен започват академичната година на 14 февруари

0
667
Медицински университет - Плевен

Над 300 чуждестранни студенти в Медицинския университет в Плевен започват академичната 2021/2022 година на 14 февруари. Те са от 31 държави, сред които Италия, Индия, Великобритания, Япония, Ирландия, Германия, Турция и Гърция. Има записани студенти-първокурсници от Корея, Китай, Шри Ланка, Канада, Ливан, Йемен, Либия, Египет и Зимбабве, както и за първи път граждани на Туркменистан и Косово.

Предвид пандемичната обстановка и ограничителните мерки, събитията, свързани с посрещането и адаптацията на чуждестранните студенти, които започнаха да пристигат в Плевен на 4 януари, се провеждат онлайн. Програмата включва поредица от полезни и развлекателни мероприятия – виртуална разходка из МУ – Плевен, онлайн информационни срещи за представяне на информационната система, на онлайн платформата за обучение, на библиотеката и др.

Преди старта на учебните занятия чуждестранните студенти посещават курс по български език. От Центъра за чуждестранни студенти са организирани виртуални опознавателни игри с видеоизпълнения от студентите, най-атрактивните от които ще бъдат наградени. По забавен начин те научават допълнителна полезна информация за град Плевен и България.

На 4 февруари 2022 г. проф. Ангелина Стоянова, ръководител на Центъра за чуждестранни студенти, ще проведе онлайн официално откриване на новата академична година. Те ще бъдат приветствани с добре дошли от ректора на висшето училище проф. д-р Добромир Димитров чрез видеообръщение. От 14 февруари новоприетите чуждестранни студенти ще започнат редовни учебни занятия в присъствена форма.

МУ – Плевен е известен като първото висше училище в страната, което през 1997 г. въвежда обучение по медицина за чуждестранни студенти изцяло на английски език. В англоезичния курс по медицина в университета се обучават над 1 250 чуждестранни студенти от 56 държави. Към момента са дипломирани 18 випуска лекари – чуждестранни граждани, намерили успешна професионална реализация в цял свят – Европа, САЩ, Индия и Австралия.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here