Над 250 студенти от 11 националности представят своите култури в Деня на народите в Медицинския университет

0
1004
Ден на народите

Над 250 студенти от 11 националности ще представят своите култури в седмото издание на Деня на народите в плевенския Медицински университет, информират от висшето училище. Събитието ще е на 9 ноември 2019 г., събота, от 14.00 часа, в Спортния комплекс „Проф. д-р Недко Кючуков“ при висшето училище.  

В програмата на събитието ще се включат над 250 студенти от Индия, Япония, Германия, Португалия/Кабо Верде, Африка, България, Шри Ланка, Сомалия, Италия, Непал и Пакистан. Представянето на отделните държави е на отбори в четири категории, в които студентите ще запознаят аудиторията с автентичните за страната си обичаи, облекло, кухня и гостоприемство, песни и танци.

Гостите на празника ще имат възможността да посетят специалните щандове на държавите и да опитат традиционната за тях кухня. За пореден път за участниците и гостите на събитието предстоят незабравими моменти, интересни награди и приятни изненади. Всяка година Денят на народите е посветен на благотворителна кауза, която ще бъде обявена по време на събитието. Доброволци от Българския червен кръст също ще гостуват на форума, за да промотират кампанията си за насърчаване на кръводаряването.

Многоцветният празник се организира по инициатива на чуждестранните студенти, съвместно с българските им колеги, и се осъществява с подкрепата на ръководството на висшето училище. Целта е студентите да запознаят академичната общност и гражданите на Плевен с различните култури на родните си държави, водени от убеждението, че познавайки националните си различия и особености, всички те ще станат по-сплотени и единни, за да живеят и учат заедно.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here