Националното турне на спектакъла “Любовни писма” с Яна Маринова и Теодор Папазов започва от Плевен

0
322
Театър

Националното турне на новия театрален сезон на спектакъла “Любовни писма” започва от Плевен. Спектакълът ще бъде представен на 4 октомври, сряда, в читалище “Съгласие 1869”, от 19 ч. Постановката се разпространява благодарение на Програмата за възстановяване и развитие на частни и културни организации на Национален фонд “Култура”.

Действащите лица в заглавието са Яна Маринова и Теодор Папазов. „Актьорите разказват една история, която няма нищо общо с вас и в която няма да спрете да се откривате“, се отбелязва в анотацията. И още: ”Писмата от него до нея, и обратно от нея до него. В рамката на цял един живот. Бесен екшън, в който с изумителна скорост преминават събития, възрасти, чувства, настроения… Лентата се забавя за миг, рисува ни конкретна случка, наивна, тъжна, страшна или страшно смешна и литва през зъбчатките на времето към следващата. Един чат, който в задъханите си редове прескача всичко маловажно и незначително, за да ни потопи в гъстото вино на една любов, която все не може да се случи и категорично отказва да умре.”

Яна Маринова е доказана актриса, сценарист и продуцент на български и международни продукции за кино, телевизия и театър. Започва като каскадьорка в чуждестранни проекти, а по-късно играе главни роли в сериали, филми и телевизионни предавания. Ярки са ролите й в „Забранена любов“, „Стъклен дом“, „Фамилията“ и др. Играе още във филмите „Живи легенди“, „11 А“, „Привличане“, „Диви и щастливи“ и „Игра на доверие“, като в последните 3 е и продуцент.

Теодор Папазов развива артистичния си талант в Детската театрална студия при Драматично-куклен театър “Иван Радоев” в Плевен (1998-2001 г.). На неговата сцена той се изявява в спектаклите „Ромео и Жулиета” от У. Шекспир (Григорио) и „Сън в лятна нощ” от същия автор (Кросното), в „Любовни булеварди” от Ст. Цанев (операторът Крум). Продължава развитието си в Театралната студия на Бончо Урумов към „Славянска беседа“ – играе в спектаклите „Мечка”, „Предложение” и „Юбилей” от А. П. Чехов (2001-2002 г.). Поканен е от режисьора Иван Урумов в дипломния спектакъл на абсолвентите от класа на проф. Димитрина Гюрова „Ромео и Жулиета“ в Сливенския драматичен театър (2002 г.). Завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на доц. Веселин Ранков през 2006 г.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here