Мозайките на Страхил Найденов преобразяват експозиционното пространство на Артцентър “Плевен”

0
379
Страхил Найденов - мозайки

Мозайките на Страхил Найденов (1973 – 2021 г.) ще преобразят експозиционното пространство на Артцентър “Плевен”. Изложбата на изявения плевенски автор, който си отиде от този свят миналата година, ще бъде открита днес, 17 август, в 17,30 часа.

Почитателите на неговото специално изкуство ще се насладят на класически, 3D мозайки и скулптурни мозайки, които са издържани в характерния новаторски стил за признатия творец. Ще бъдат представени за пръв път и графики на твореца.

В своите работи той експериментира с видовете база, тип и структура на използваните материали, размер и подредба на тесерите. Използва естествени камъни, минерали и керамика.

Страхил Найденов има над 20 самостоятелни изложби и над 50 участия в общи изложби в страната и чужбина. Носител е на множество отличия, сред които номинация за награда „Свети Пимен Зограф“ от Есенния салон на плевенските художници (Плевен, 31.10.2018 г.), награда за финалист от Международното биeнале Art Olympia 2017 (17–25 .06.2017) Токио, Япония. Негови мозайки са притежание на галерии и частни лица в България, Франция, Италия, САЩ, Япония и др.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here