Емануела Кунова от Артшкола „Колорит“ спечели първа награда на международен конкурс в Италия

1
149
Колорит

Единадесетгодишната Емануела Кунова от Артшкола „Колорит“ спечели Първа награда от 6-тия Международен конкурс за рисунка „Моята българска бродирана риза 2022“, провел се в Италия, информира Майя Ананиева – ръководител на Школата.

Най-високото отличие плевенчанката заслужи с творбата си „Българска мома“, изпълнена със смесена живописна техника. В произведението си тя е предала колоритното богатство и орнаментика на българския момински празничен костюм.

Конкурсът се организира от Културната асоциация “Асен и Илия Пейкови“ и Българското училище „АзБуки“ в градовете Рим и Колеферо в Италия. Чрез детското творчество форумът популяризира по света красотата на българската бродирана риза, кодирала в невероятната си орнаментика и цветове естетическия вкус на българката, запазен жив и днес.

Наградените творби ще бъдат показани в изложба, която ще бъде открита на 1 ноември 2022 година съвместно с Културния институт в Рим.

1 COMMENT

  1. Да, и? Освен нея още 10 българчета печелят първа награда. Има по 3 възрастови групи за всяка категория, и от всяка възрастова група има по един победител. Ще й дадат една грамота и една книжка, както на всички останали, не го правете толкова зрелищно!

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here