Младият художник Никола Кацарски спечели първа награда от Международния конкурс “Обичам моята родина”

0
360
Никола Кацарски

Никола Кацарски спечели първа награда на журито (за всички възрасти) от XIV-я Международния конкурс “Обичам моята родина” – София. Творческият форум е посветен на 145-тата годишнина от Руско-турската освободителна война 1977-78 г. Младият художник е сред призьорите за 4-та поредна година.

Той спечели най-високата оценка на оценяващите с творба, посветена на Освобождението на Плевен. Награждаването на отличените в конкурса ще се състои на Събора на приятелите на Русия, който ще е на 16 септември в местността “Паниците” край гр. Калофер.

Никола Кацарски

В Деня на народните будители – 1 ноември, Никола ще получи друго престижно отличие – първата си награда от XXV-я Национален конкурс “Космосът – настояще и бъдеще на човечеството” 2023 (раздел “Рисунка”). Отличието ще му бъде връчено от първия български космонавт Георги Иванов, който е патрон на конкурса.  

В творческата надпревара участват 2 186 ученици от 8 до 18 г., като те се конкурират без разделение по възрастови групи. Конкурсът е включен в програмата на Министерството на образованието и науката за извънкласните дейности.

Сред последните престижни отличия на плевенския млад творец са още: първа награда от Националния конкурс за детска рисунка „Нашата прекрасна Вселена“ 2023, първо място от Международния конкурс за детска рисунка „Приказният свят на природата“, Специалната награда на организаторите в раздел „Рисунка“ от Националния ученически конкурс за рисунка, фотография, презентация, есе и репортажна статия на тема „Ветеринарният лекар – лечител на човечеството“ 2023 – Стара Загора.

 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here