Млади виртуози от НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен ще са част от камерния концерт “Имена от бъдещето” в НМА – София

0
516
НУИ

Млади виртуози от НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен ще са част от камерния концерт “Имена от бъдещето”, който ще се състои на 16 април, от 11 часа, в концертната зала на Националната музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” в София (бул. “Евлоги Георгиев” 94). В събитието ще участват и ученици от училищата по изкуства в Пловдив, Русе, Стара Загора и София.

Изпълненията на младите таланти са разпределени в едночасови блокове, с почивки между тях. Възпитаниците на плевенското Национално училище по изкуствата “Панайот Пипков” започват в 13,30 часа с Ансамбъл „Акордеомания“ с ръководител Ценка Тодорова – те ще изпълнят „Либертин“ от Янош Войтарович.

Росен Тодоров – валдхорна, ще се представи с Концерт за валдхорна и оркестър, I част, от Франц Щраус – на рояла ще е Магдалена Начева. Негов преподавател е Владислав Христов.

Елена Христанова – пиано, от класа на Олга Иванова, ще изпълни Ноктюрно из „Три пиеси“ от Веселин Стоянов.

Габриел Славчев – цигулка, от класа на Елена Николова ще представи „Тежка ръченица“ от Петър Христосков.

Следва четвърти блок, който започва в 14,30 часа. В него пръв ще е Калоян Иванов – маримба, от класа на Симеон Серафимов. Той ще изпълни Концерт за маримба и оркестър, I част, от Еманюел Сежурне, а на рояла ще е Стефка Крумова.

Ще прозвучи „Пасторал“ от Георги Златев Черкин в изпълнение на Мира Иванова – флейта, от класа на Мария Александрова. Ще акомпанира Сияна Михова от класа по клавирен съпровод на Силвия Михова.

Отново Сияна Михова – пиано, от класа на Антоанета Воденичарова ще изпълни „Прелюд“, op.3 № 2 от Сергей Рахманинов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here