Министърът на културата обяви Плевенския театър за най-добрия в страната

1
1652
Минеков, Василев и Карамазов
От ляво надясно: Владимир Карамазов, Васил Василев и проф. Велислав Минеков

Министърът на културата проф. Велислав Минеков беше тази вечер сред зрителите на станалата популярна в цялата страна постановка „Опашката“ на Плевенския драматично-куклен театър „Иван Радоев“. „Това е най-добрият театър в момента у нас, с най-адекватното управление в лицето на директора му Васил Василев, а успехът на „Опашката“ резонно е „смущаващо“ висок“, категоричен беше Минеков. Заключението му се базира на успехите, които културният институт демонстрира по отношение на посещаемостта и финансовите резултати.

Новото заглавие в афиша на плевенския Храм на Мелпомена е по книгата на Захари Карабашлиев, режисьор е Явор Гърдев, а в ролите се превъплъщават обичаните и изявени актьори Владимир Карамазов, Надя Керанова, Михаил Билалов, Екатерина Стоянова, Бориса Сарафова, Красимира Кузманова – Кокран, Адриан Филипов, Антъни Пенев, Диана Ханджиева, Александър Кънев, Ованес Торосян, Асен Данков. Министър Минеков поздравия целия екип на спектакъла за неговата прекрасна реализация.

Още с първите си представления постановката предизвика висок интерес с актуалността на събитията, които пресъздава, посланията си и не на последно място – с блестящата игра на целия актьорски състав. Сред публиката вече са зрители от цяла България, с което Плевен се превърна в пример за културен туризъм.

Информация: Община Плевен

1 коментар

  1. Το Θεατρο της Πολης Πλεβεν, το καλυτερο θεατρο της Βουλγαριας!
    Σ´αυτο το θεατρο ανεβαζω την ΗΛΕΚΤΡΑ του Ευριπιδη!

    Ανδρεας Παντζης

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here