Министър Вълчев връчи втора награда на екип от детска градина „Иглика“ – Плевен, на национален семинар

0
1156
Група

Педагогически екип от група „Смехорани“ на детска градина „Иглика“ в Плевен спечели втора награда на Седмия национален семинар за извънкласни и извънучилищни дейности – категория „Подготвителна група за училище“. Организатор на събитието е Синдикатът на българските учители с председател Янка Такева и се проведе под патронажа на Министерството на образованието и науката. Наградата на плевенските учителки Силвия Кунчева-Захариева и Татяна Маринова беше връчена лично от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Темата на семинара беше „Извънкласни и извънучилищните дейности за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците“ – „Екологичното образование и възпитание в образователните институции за формиране на гражданска отговорност и социална ангажираност у децата и учениците“.

Силвия Кунчева-Захариева

Екипът на група „Смехорани“ участва и впечатли оценяващите с презентация и доклад на тема: „Природата е като дете – има нужда от обич“- модел за общуване и позитивно отношение към околната среда“. Председател на журито беше проф. Нели Бояджиева от СУ „Св. Климент Охридски“.

Наградата е много мотивираща за нас. Тя е финал на една много успешна учебна година за децата от група „Смехорани“, които се изявяваха и печелеха много престижни отличия от национални и международни конкурси. Затова настоящото признание за нас е и тяхно, тъй като ние заедно учим, творим и се самоутвърждаваме“, коментира Силвия Кунчева-Захариева за „Духът на Плевен“.

Екипът на група „Смехорани“ е благодарен за подкрепата на директорката на детска градина „Иглика“ Албена Цончева.

Татяна Маринова

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here