Министър Ананиев разреши културните мероприятия

0
470
Македонски хор

Със своя заповед от днес, 26 май, министърът на здравеопазването Кирил Анананиев отменя част от мерките, въведени заради COVID-19. Разрешават се културно-развлекателни мероприятия – театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство, както и занимални от юридически и физически лица и други при заетост на местата до 30 % от общия им капацитет на закрито и до 50% от общия им капацитет на открито.

Максималният капацитет на заетост на залите (читалища, детски комплекси, културни домове, младежки центрове, училищни салони и зали, частни обекти, военни клубове и други) трябва да е не повече от 20 човека за груповите занимания, като на 1 човек се падат 4 кв м площ.

В заповедта на здравния министър се казва още, че считано от 1 юни 2020 г. се разрешават посещенията в закрити площи на ресторанти, заведения за бързо хранене, питейни заведения, кафе-сладкарници, детски и спортни съоръжения на закрито, увеселителни и игрални зали, в това число и тези в търговски центрове тип МОЛ, барове, с изключение на дискотеки, пиано-бар и нощен бар.

Също считано от 1 юни се разрешават всички извънкласни занимания като занимални, клубове, детски центрове и други.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here